Deel dit artikel:

NK Pion en ORC 4 van 20 t/m 22 september

Van 20 tot en met 22 september 2019 organiseert de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roei Vereeniging (KNZ&RV) vanuit Muiden het NK Pion en ORC 4 tijdens de Zuiderzee Regatta. Vrijdag 20 september wordt 's middags een middellange baan van circa 15 mijl gevaren en zaterdag en zondag up- en downwedstrijden. Het belooft een mooi, sportief en gezellig weekend te worden.

Inschrijving voor het NK ORC 4 is open voor ORC gemeten boten met een GPH van 720 of hoger. Is je boot niet ORC gemeten? Bij het Watersportverbond kun je eenvoudig een globale ORC Declared meetbrief aanvragen.

Deelnemers en hun boten dienen geregistreerd te zijn als zij aan wedstrijden meedoen. Hiermee vallen ze onder de Regels voor Wedstrijdzeilen en de regels die NOC*NSF en World Sailing aan wedstrijdsport stelt. Alle schippers dienen in het bezit te zijn van een geldige Wedstrijdlicentie Zeilen en bemanningen van een Bemanningslicentie Zeilen. Hiermee erkennen ze dat ze de egels voor wedstrijdzeilen kennen en deze zullen handhaven op het water. De licenties kunnen bij het Watersportverbond worden aangeschaft in het online portaal Mijn Watersportverbond.

Het kampioenschap is tevens de finale van de Dutch Quarter Ton Cup en er wordt dan ook een mooi aantal ¼ tonners verwacht die allemaal in de ORC 4 vallen. Aangevuld met ander ORC 4 boten hoopt de organisatie op een schitterend deelnemersveld en op een mooie start van de comeback van de ORC 4.

Inschrijven

Meer informatie over het NK ORC 4 2019 en inschrijven kan op www.knzrv.nl
Op zoek naar een boot of naar bemanning? Kijk op het online platform Tendrr!

naar boven