Deel dit artikel:

Zeilen in een 'golden raand' tijdens 74e Schildweek

De 74e Schildweek is dit jaar gezeild onder prachtige zomerse omstandigheden. Uit het hele land voeren zeilers van jong tot oud in acht verschillende klassen om de eer. Mede door de goede samenwerking met partners, sponsoren en vele vrijwilligers was het weer mogelijk om een fantastische editie neer te zetten.

De wateren en waterrand van het Schildmeer waren de afgelopen week de locatie voor vertier voor bezoekers en deelnemers. In totaal zijn er acht wedstrijden gevaren en was het in diverse klassen tot op het laatste best spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan. Het bestuur van Zeilvereniging Schildmeer ziet het aantal deelnemers nog steeds stijgen. Een beloning voor de goede organisatie van de Schildweek. De zeilers komen altijd met veel enthousiaste en lovende reacties van het water.

Hofstra en de Jong pakken titel in 16m2

Gerrit Hofstra en Fokke de Jong uit Oppenhuizen schreven dit jaar de schildweek titel 16m2 klasse op hun naam. Nu bleef het ook tot het einde van de laatste wedstrijd spannend of Gerrit en Fokke de overwinning in de 16m2 klasse zouden behaalden. Erik Groeneveld en Elise Gruber werden nummer twee Theo Helder en Mijke Wijnroks gingen met de derde prijs naar huis. In de Schakels gingen Frank Wijkstra en Jorrit van der Kooi met de overwinning aan de haal. Barth Wijkstra en Floris Reitsema werden tweede voor Wiebo de Visser en Christine de Vries. In de Laser 4.7 klasse heeft Justin Honkoop de Schildweek gewonnen voor Annika v/d Deen en Monique Sabong.

Jeugdklasse

In de jeugdklasse hadden we strijd in de Flits, Optimist en Splash klasse. In de Flits gingen Jeanet Engelsma en Anouk Vissia met de hoofdprijs naar huis. Voor Christiaan Koek en Tjalling Bijlsma en de nummer drie Judith Jasper en Tamar Zijlstra. In de Flits C klasse grepen Matthijs Vissia en Charlotte Mars de winst voor Margot Bijlsma en Evie Zijlstra. In de Splash klasse ging Jorian Dik met de overwinning aan de haal. In de Optimist A werd tot de laatste meter gestreden om de titel. Mieke de jong toonde zich uiteindelijk de sterkste en ging met de hoofdprijs naar huis. Julia Paardekooper en Tess Cuperus werden twee en drie. In de B-klasse ging de hoofdprijs naar Flootje Beks. De allerkleinste voeren hun eigen wedstrijden in de Optimist C klasse. Veerle Visscher ging hier met de hoofdprijs naar huis gevolgd door Anyk Zuidinga en Kevin de Wit.

Al vast voor in agenda de 75e Schildweek wordt gehouden van 17 juli t/m 23 juli 2019.

Kijk voor meer informatie over de Schildweek en Zeilvereniging Schildmeer op www.zeilverenigingschildmeer.nl 

naar boven