Deel dit artikel:

Succesvolle Zeeland Regatta nu jaarlijks

Tot vorig jaar miste Zeeland een jaarlijks internationaal zeilevenement voor eenheidsklassen open-, sport-, kielboten en catamarans. De Royal Yacht Club van Belgiƫ en watersportvereniging Arne hebben in december 2017 initiatief genomen dat leidde tot de eerste editie van de Zeeland Regatta. Gezien het daverende succes is besloten om van de Zeeland Regatta een jaarlijks terugkerend evenement te maken dat uitgroeit tot een niet te missen internationaal zeilevenement.

De tweede editie staat gepland voor 5, 6 en 7 juli. Wij vinden dat naast een competitief en professioneel georganiseerd wedstrijdprogramma (8-10 wedstrijden verdeeld over 2 dagen) een voor de deelnemers, supporters en coaches aantrekkelijk walprogramma niet mag ontbreken.

Zeeland Regatta is er voor de beginnende zeiler die zijn/haar eerste grote wedstrijd vaart, de diehards die alle nationale en internationale wedstrijden varen en voor de zeiler met een handicap. Deze brede mix maakt Zeeland Regatta uniek en aantrekkelijk.

Ook voor de niet-zeilers is er veel te doen tijdens de Zeeland Regatta. Ouders, begeleiders, bezoekers en supporters hoeven zich niet te vervelen als de zeilers op het water zitten. Zo kunnen zij meevaren op een Zeeuwse Hoogaars of op de Betje, het oude veerbootje van Veere naar Kamperland, om vanaf het water de wedstrijden te aanschouwen. Daarnaast is het historische stadje Veere een bezoek meer dan waard. Verder biedt de omgeving volop mogelijkheden om te wandelen, te fietsen, te winkelen, musea te bezoeken etc. Ondek Zeeland, land in zee.

Website:

https://zeelandregatta.eu

naar boven