Deel dit artikel:

Gebruik van Race Management Software

De afgelopen jaren is een toename zichtbaar in het gebruik van Race Management Software (RMS) bij zeilwedstrijden. Deze applicaties helpen bij het aankondigen, inschrijven, registreren, verwerken en publiceren van uitslagen van wedstrijden. Ook een online ‘notice board’ is vaak beschikbaar. Dankzij deze ontwikkelingen kan informatie makkelijker en sneller beschikbaar gesteld worden voor (mogelijke) deelnemers en wordt data beter verwerkt en geregistreerd.

Het Watersportverbond is voorstander van het gebruik van goede RMS-systemen. Met name vanwege de controle op licenties en certificaten die, bij een integratie van data, automatisch kan gebeuren bij inschrijving. Ook opent het vastleggen van uitslagen op een centrale locatie deuren tot bijvoorbeeld inzicht in de inzet van officials tijdens evenementen vanuit diverse verenigingen en inzicht in welke zeiler, namens welke vereniging, de meeste wedstrijden vaart of wint. Hier zouden tijdens het jaarlijkse Zeiler van het Jaar Gala prijzen aan kunnen worden gekoppeld waarbij we onze helden (zowel zeilers als vrijwilligers) beter eer aan kunnen doen.

Wij begrijpen vanuit verschillende groepen gebruikers dat de kosten van deze RMS-systemen ruimschoots worden gecompenseerd door de efficiency en verbeterde communicatie met zeilers. Vanuit het Watersportverbond willen we het gebruik van met name de systemen SailingToday en Manage2Sail adviseren en promoten. Deze systemen worden al veel toegepast bij Nederlandse wedstrijden, en staan bekend om hun goede functionaliteit en betrouwbaarheid.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met beide leveranciers of het Watersportverbond via wedstrijdsport@watersportverbond.nl.

naar boven