Deel dit artikel:

Internationaal wedstrijdleider worden? Volg een World Sailing Seminar

In februari werd een World Sailing Race Management Seminar gehouden in Gent (België). Een seminar van World Sailing is één van de stappen voor nationaal erkende officials om ook internationaal door World Sailing erkend te worden.

Benodigdheden voor het verkrijgen van deze status
Je kan door World Sailing “internationaal” erkend worden als official wanneer je een Seminar bijwoont, het bijbehorende examen haalt en voldoende (aantoonbare) ervaring hebt opgedaan (dit hoeft niet per se bij buitenlandse evenementen te zijn). Ook tijdens de editie in Gent nam een grote delegatie van Nederlandse officials deel en een aantal hiervan is geslaagd. Jet Vissia en Alex Hoeve, van harte gefeliciteerd namens het Watersportverbond!

De eisen om de status te verkrijgen, zijn te vinden op de World Sailing website. Wil je graag deelnemen aan een seminar, maar heb je geen interesse in een internationale erkenning? Deelname aan het examen is niet verplicht en het seminar is interessant voor iedereen die betrokken is bij de organisatie van zeilevenementen!

EUROSAF Race Officials Exchange Programme
Nederland participeert in het EUROSAF Race Officials Exchange Programme. Daarbij worden tussen de Europese landen stageplaatsen uitgewisseld zodat je ervaring kunt opdoen op weg naar een internationale erkenning als official. Lees hier meer over het programma.

Meer weten? Neem contact op met het Watersportverbond via wedstrijdsport@watersportverbond.nl.

naar boven