Deel dit artikel:

Nederlanders op de Medemblik Regatta

Voor de Nederlandse zeilers is de Medemblik Regatta een thuiswedstrijd. De enige thuiswedstrijd die ze in het jaar hebben. Dit jaar zal met name in de RS:X klasse Nederlandse deelname sterk zijn. In veel van de overige klassen wordt het erg krap door alle EK’s en WK’s rondom de Regatta. Toch doet het Watersportverbond veel moeite Nederlandse zeilers in Medemblik in actie te zien. Het plan is om de talenten in de 49er en 49erFX ook naar de Regatta te sturen.

Voor die laatste klasse is nog wel een lobby nodig, hier is het Watersportverbond momenteel mee bezig. Want, naast Nederlandse deelname is het de bedoeling dat het veld van de 49er en 49erFX mede door internationale deelname nog groter wordt. Zo kunnen wij weer rekenen op spannende wedstrijden op het water!

De RS:X klasse wordt dit jaar weer onderverdeeld in mannen, vrouwen én jeugd. Vorig jaar werd de jeugd voor het eerst welkom geheten, dit bleek een succes. Voor menig jong talent op de plank is dit de kans zich te bewijzen op een veld waar ook de senioren hun wedstrijden varen. Spectaculair wordt het zeker in deze klasse, niet alleen omdat de grote internationale namen worden verwacht. Ook omdat de Nederlandse deelnemers het al spannend genoeg gaan maken, wat dacht je van de strijd bij de mannen tussen vrienden Dorian van Rijsselberge en Kiran Badloe? En weet Lilian de Geus dit jaar wel die gouden plak te behalen? En welke jeugd surfers staan klaar om deze grote namen straks te evenaren?

Dat gaan we zien tijdens de Medemblik Regatta, van 21 tot en met 25 mei 2019 in Medemblik! Ook verwachten we dat de Nederlandse zeilers die wegens de drukke agenda niet in actie kunnen komen, zij wel langskomen in Medemblik om hun ploeggenoten aan te moedigen zodra ze weer in Nederland zijn.

Ook meedoen aan de Medemblik Regatta? Schrijf je hier in.

Foto's: Sander van der Borch

naar boven