Deel dit artikel:

Neem eens een kijkje bij een studentenzeilvereniging

In veel studentensteden in Nederland kun je tijdens je studie blijven zeilen of zelfs leren zeilen. Het begin van het vaarseizoen staat voor de deur en dit is een tweede moment om in te stromen bij een studentenzeilvereniging.

Wil jij in jouw studententijd een combinatie van gezelligheid en zeilen? Kijk dan eens naar onderstaande bij het Watersportverbond aangesloten verenigingen. Van borrelen tot serieuze wedstrijden in veel verschillende disciplines, dat kan je bij deze verenigingen vinden. Kijk op de sites van de verenigingen voor de mogelijkheden en ervaar het zelf!

RSZV de Zeil in Rotterdam
De RSZV viert de Voorjaars Introductie Periode (VIP) van 7 tot 21 maart op de eigen locatie, de Kralingseplaslaan 113. Lijkt het je leuk om te zeilen of te kijken op onze borrels? Dan is dit het juiste moment! Er worden drie avonden georganiseerd, dus zet deze alvast in jouw agenda! Lees meer op de website van RSZV de Zeil.

Aqua in Wageningen
In Wageningen zal er deze lente ook weer een voorjaarsintroductie plaats vinden van 4 tot 14 april 2019. Deze bestaat uit 3 donderdagavonden waar wordt gezeild, gegeten en geborreld. De introductieperiode wordt opgevolgd door een (optioneel) zeilweekend in Friesland van 12 tot 14 april. De activiteiten zijn zeil- en vereniging gerelateerd en laten je kennis maken met de vereniging en haar leden. Meer info over Aqua en al de activiteiten die wij organiseren kun je vinden op onze site.

Loefbijter in Nijmegen
Ook in de oudste stad van het land mag het mooie zeilen niet ontbreken. Loefbijter maakt dit waar in Nijmegen. Heerlijk zeilen met vrienden. Denk je nu dit past bij mij? Kom dan bij ons langs tijdens de voorjaars introductie (2 tot 16 april) of de week van de verenigingen (6 tot 10 mei). We gaan deze periode lekker zeilen, eten en een groot feestje bouwen. Ben jij hierbij? Kijk dan op www.loefbijter.nl. We verwelkomen je graag op een van onze boten!

Broach in Delft
Wil jij in je studietijd blijven zeilen en studeer je of ga je studeren in Delft? Dan is D.S.W.Z. Broach de vereniging voor jou! Broach richt zich als enige studentenzeilvereniging op wedstrijdzeilen voor verschillende niveaus. Of je nu wedstrijden wilt varen in het weekend, wilt trainen voor een wereldkampioenschap of gewoon beter wilt leren zeilen, bij Broach kan het allemaal. Wil je meer weten? Kijk op onze site, wordt lid en doe mee aan de introductieperiode van 26 en 28 april in Delft!

Mayday in Groningen
Word lente-lid bij G.S.Z. Mayday! Wil je (leren) zeilen of komen borrelen op onze klipper? Kom een keer langs en word lente-lid. In maart en april organiseert de Lentecie allerlei activiteiten zoals zeilen op onze valkjes, eten met ploegjes en het bestuur en poolen. Daarnaast kun je in september de uitgebreide introductie activiteiten volgen en je eigen ploeg vormen. Heb je vragen? Neem een kijkje op de website of mail het bestuur: bestuur@gszmayday.nl. Mayday is meemaken!

Euros in Enschede
Bij Euros in Enschede organiseren we 18 en 19 mei onze voorjaarsintroductie. Het beloofd een weekend vol zeilen en gezellig in Friesland te worden. Naast onze eigen boten Raaskal en De Witte Draeck, zullen we ook een skutsje meenemen om op te kunnen slapen en borrelen. Kijk voor meer informatie op euros.nl, waar de introductiesite binnenkort online zal gaan. Wij hopen jullie binnenkort te zien!

Boreas in Eindhoven
Het is weer zo ver! Het zeilseizoen is weer begonnen en dat betekent dat de voorjaars-intro ven de Eindhovense Studenten Zeil Vereniging Boreas ook weer voor de deur staat! Ben jij fan van zeilen? Ken jij iemand die van zeilen houdt? Weet je wat een boot is? Of wil je het gewoon een keer proberen?  Dan is dit misschien het weekend voor jou!

Met de Introductie trekken jij, je vrienden en andere enthousiastelingen er op uit om samen met de leden van Boreas een weekend te beleven waar alle zeilen worden bij gezet om het onvergetelijk te maken. Natuurlijk wordt er gezeild, maar dit weekend is veel meer dan alleen maar zeilen! Wil je weten wat? Meld je dan aan! Info zal te vinden zijn op onze website en anders kan je ons contacteren via de mail ook te vinden op de site. We zien je graag op 17, 18 & 19 mei! Tot dan!

Histos in Utrecht
U.S. Histos heeft geen voorjaarsintroductie en staat weer open voor leden vanaf de algemene introductieweek aan het begin van het collegejaar. Hier nog wat informatie over deze grootste en gezelligste studentenzeilvereniging van Europa! Met zo’n 470 leden en een eigen vloot van 28 boten kun je letterlijk alle kanten op. Niet alleen voor een supergezellige tijd op ons sociëteitsschip 'De Oude Buis, maar bovenal om de passie voor het zeilen in leven te houden. Studeer je of ga je studeren in Utrecht? Denk je erover om lid te worden bij een vereniging in Utrecht? Kun je zeilen en wil je meer leren, lesgeven of wedstrijdzeilen? Kun je al windsurfen maar lijkt de platbodem je bijvoorbeeld ook wel wat? Of heb je altijd al willen leren zeilen? Dan moet je lid worden bij de gezelligste en grootste studentenzeilvereniging van Utrecht, Nederland Europa en misschien wel de wereld! Lees meer op www.histos.nl.

Samenwerking Watersportverbond en V.N.S.Z. Nestor
Nederland is van oudsher een watersportland. Kinderen maken al op jonge leeftijd kennis met water, gaan zeilen en beginnen met het varen van wedstrijden. Als jongeren gaan studeren, past een boot daardoor vaak niet meer in het budget. Om jongeren tussen de 20 en 40 jaar in de zeilsport te behouden zijn het Watersportverbond en Verbonden Nederlandse Studenten Zeilvereniging in juli 2018 een samenwerking aangegaan.  De acht verenigingen in onderstaande poster hebben zich door de samenwerking met V.N.S.Z. Nestor bij het Watersportverbond aangesloten. Lees hier meer over de samenwerking tussen het Watersportverbond en V.N.S.Z. Nestor.

naar boven