Deel dit artikel:

Openbare bijeenkomst wedstrijdzeilen gaat niet door

Vanwege een onvoldoende duidelijke afstemming van onze kant met de KWVL zijn wij helaas genoodzaakt de openbare bijeenkomst wedstrijdzeilen van aanstaande zaterdag af te zeggen. Het Watersportverbond zal platformzaken bespreken tijdens de Algemene Ledenvergadering van Optimist Club Nederland bij de KWVL, maar in verband met beschikbare ruimte kan de bijeenkomst helaas niet openbaar zijn. Over twee maanden wordt er weer een openbare bijeenkomst georganiseerd. De locatie en het tijdstip hiervan volgen nog. Onze excuses voor deze late wijziging.

Onderstaande punten zouden besproken worden bij de bijeenkomst. Heb je vragen of opmerkingen hierover? Neem contact op met Arend van Bergeijk, manager wedstrijdsport, via arend.van.bergeijk@watersportverbond.nl of het telefoonnummer 06-28567828.

Eredivisie Zeilen 2019
De Eredivisie Zeilen 2019 gaat niet door. Aan het bestuur en organisatie van Stichting Eredivisie Zeilen: dank voor de afgelopen periode. Het is zonde, zo horen we ook via socials en andere kanalen, dat de Eredivisie dit jaar geannuleerd is en de wens is dan ook zeker om door te gaan. Voor deelname aan de Champions League 2020 is er minimaal 1 selectiewedstrijd nodig. Ingeschreven teams onderzoeken de mogelijkheden om door te gaan.

Geïnteresseerde partijen voor organisatie of deelname worden opgeroepen contact op te nemen met wedstrijdsport@watersportverbond.nl.

Kalenders wedstrijdzeilen
Er zijn nu drie kalenders online: de Wedstrijdkalender, Meerjarenplanning en Kalender bijeenkomsten wedstrijdsport. Mis je iets? Laat het ons weten via wedstrijdsport@watersportverbond.nl.

Gebruik van Race Management Software
Het gebruik van end-to-end Race Management Software is vaak value for money. Het Watersportverbond is bezig om een licentiecheck in te bouwen bij Manage2Sail en SailingToday. Wil je meer informatie hierover? Neem contact op via wedstrijdsport@watersportverbond.nl.

Aansluiting bij klassenorganisatie
Klassenorganisaties zijn cruciaal in het organiseren van eigenaren en dus voor gezamenlijke deelname aan wedstrijden, afstemming van klasse regels en wensen voor wedstrijdformats. De uitkomsten van het overleg combi zeilen en uitkomsten van het overleg tussen de Noordzee Club en het Watersportverbond zijn voorbeelden van overleg met (onder andere) klassenorganisaties. Bekijk hier een lijst met klassenorganisaties.

Licenties en meetbrieven
Vanwege de Algemene Verordening Gegevensbescherming worden lijsten met licenties en meetbrieven niet meer gepubliceerd op de website van het Watersportverbond. Organiserende Autoriteiten kunnen een lijst opvragen bij het watersportverbond om controle uit te voeren via wedstrijdsport@watersportverbond.nl. We streven naar een (semi-)automatische controle door het Watersportverbond achteraf.

Internationaal wedstrijdleider worden? Volg een World Sailing Seminar
Een Seminar is ook interessant voor officials zonder wens om “niveau 5” official te worden. Vanuit Eurosaf is het mogelijk om mee te draaien in een internationaal uitwisselingsprogramma. Meer informatie en aanmelding vind je op de website van World Sailing of neem contact op met het Watersportverbond via wedstrijdsport@watersportverbond.nl.

Overig artikelen van de afgelopen twee maanden

 

 

naar boven