Deel dit artikel:

Stap aan boord en draag bij aan de America’s Cup-campagne

Na een succesvolle finish van de Volvo Ocean Race in eigen land en de beste prestaties ooit van onze Olympische zeilers en windsurfers op de WK Zeilen, ligt er een nieuwe kans in het verschiet om ons als grote zeilnatie te presenteren. Een Nederlandse deelname aan de America’s Cup – de oudste, en meest prestigieuze zeilprijs – is nabij.

Stap aan boord
Om de volgende stap te kunnen zetten in de campagne, moet voor 1 april het inschrijfgeld betaald zijn. Simeon Tienpont en zijn team zijn druk bezig de financiering van de hele campagne zeker te stellen. Bij overheden, in de maritieme sector, de kennis- en innovatiepartner, instellingen, fondsen en founding fathers. Maar ook particulieren kunnen bijdragen. Iedereen die de campagne een warm hart toedraagt, kan bijdragen door het intekenen in een DutchSail-certificaat!

Ga naar de website dutchsail.com voor meer informatie over dit certificaat.

America’s Cup
De America’s Cup, de ‘Formule 1’ binnen de zeilsport, is een wedstrijd tussen twee jachtclubs. Het team dat de laatste editie gewonnen heeft, organiseert de volgende en bepaalt de regels. Deze winnaar kan worden uitgedaagd door nieuwe teams. Bij meerdere uitdagers, volgt er een kwalificatiereeks waarin wordt bepaald wie het tegen de titelhouder mag opnemen. In december 2018 accepteerde titelhouder Emirates Team New Zealand de uitdaging van een gezamenlijk team van KNZ&RV Muiden en KR&ZV De Maas uit Rotterdam.

Een America’s Cup-campagne biedt Nederland als watersportland de kans om haar nautische ontwerp- en bouwkracht op het hoogste niveau door te ontwikkelen en, in handen van onze beste zeilers, aan de wereld te tonen. Hiermee is de America’s Cup veel meer dan een historische zeilrace: het vormt een uniek platform om watersport met overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen te verbinden en daarin diverse ontwikkel- en groeidoelen te halen die voorheen niet mogelijk waren. Groei van de watersportindustrie en sportbeoefening gaan hierbij hand in hand. Een Nederlandse America’s Cup-campagne vormt op diverse gebieden een geweldige stimulans voor (jonge) watersportliefhebbers en mag eigenlijk niet ontbreken binnen de positionering van Nederland als groot zeilland. Het Watersportverbond staat dan ook volledig achter de Nederlandse deelname.

 

naar boven