Deel dit artikel:

Watersportverbond zet eerste stap naar een zeezeil-platform met kwartiermaker Gerd-Jan Poortman

Op woensdag 8 mei heeft het Watersportverbond de eerste zichtbare stappen gezet op weg naar een kennis- en opleidingsplatform voor ambitieuze offshore zeilers. Al langere tijd is er de wens om het zeezeilen en Olympisch zeilen dichterbij elkaar te brengen. Nadat de Internationale zeilbond World Sailing aankondigde dat het 'doublehanded mix ' Offshore zeilen met ingang van 2024 een Olympische zeildiscipline zal worden, besloot het Watersportverbond de zeer ervaren en enthousiaste zeezeiler Gerd-Jan Poortman aan te stellen als “kwartiermaker offshore”. Met een grote groep talentvolle en ervaren zeezeilers werd tijdens een kick-off in het Nationaal Topzeilcentrum Den Haag de eerste steen gelegd op weg naar een duurzaam zeezeil-traject.

Door het samenbrengen van de kennis, faciliteiten en netwerk uit de zeezeil-wereld én de Olympische zeilwereld hoopt het Watersportverbond beide disciplines sterker te kunnen maken. Er zal gekeken worden hoe het Watersportverbond de Nederlandse zeezeil-gemeenschap kan ondersteunen bij de begeleiding en opleiding van offshore zeilers, en vice versa. Daarbij zullen ook de kansen en uitdagingen voor een succesvolle Olympische campagne in de mixed doublehanded Offshore in kaart worden gebracht. 

Gerd-Jan Poortman ziet in zijn rol als “kwartiermaker offshore” een mooie uitdaging. Met veel enthousiasme en vertrouwen kijkt hij naar de recent ingeslagen weg: “Ik ben verheugd om namens het Watersportverbond aan de gang te gaan richting de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Daarnaast willen we deze kans aanpakken om ook onze offshore (semi)profs en talenten te begeleiden in hun zeilcarrière. Het komende jaar zal in het teken staan van het inventariseren op welke gebieden we deze doelgroep kunnen ondersteunen en hoe we deze zeilers zo veel mogelijk uren op het water kunnen laten maken.”    

KICK-OFF GEMIST? Ben je zelf enthousiast Wedstrijdzeiler met ambitie en ervaring in het offshore-zeilen en niet aanwezig geweest bij de kick-off van 8 mei, meld je dan alsnog aan via https://forms.gle/z6bioCEoBVaQuFu89 (de volgende bijeenkomst staat gepland op woensdag 11 september)

Fotocredits: L30 - Jean-Marie Liot / kick-off bijeenkomst - Watersportverbond

naar boven