Deel dit artikel:

Uitslagen van de Primus Inter Pares 2019

Afgelopen weekend, 5 en 6 oktober, is op de Loosdrechtse Plassen de Primus Inter Pares 2019 verzeild. Wie hebben dit evenement gewonnen? We zetten het op een rij.


Voor de 59ste editie had de organisatie er alles aan gedaan om de PIP nog meer cachet te geven. Zo werden dit jaar voor het eerst - naast de Nederlands kampioenen in de open eenheidsklassen - ook kampioenen uit andere disciplines uitgenodigd. Eis was wel dat er minimaal 20 deelnemers bij het desbetreffende kampioenschap aan de start zijn verschenen en zo werden ook de kampioenen uit de ORC 4, de J/80 en de Rond- en Platbodemjachten uitgenodigd. Ook nieuw was een Jeugd PIP voor Nederlands kampioenen in de jeugdklassen tot 18 jaar. Daarnaast kregen enkele jeugdzeilers die een bijzondere prestatie hebben geleverd een uitnodiging en die jeugdzeilers zeilden tegen elkaar in door RS Sailing ter beschikking gestelde RS Aero's.

Bij de volwassenen won Thijs Kort (NK Schakel, 16m2 en 16m2 Sprint) zijn zevende PIP titel gevolgd door Jeroen de Groot (NK Pampus en Pampus Sprint) en Menno Huisman (NK Valk en Valk Sprint). Bij de Jeugd PIP won Luuk de Wijn (3e EK RS Feva) knap voor Peer Noordanus (ONK Laser 4.7 Open) en Ties Wijbenga (ONK Laser 4.7 U18).

Complimenten en dank aan de GWV De Vrijbuiter, de 16m2 Klasse Organisatie, RS Sailing en alle betrokkenen die dit geweldige evenement mogelijk hebben gemaakt!

naar boven