Deel dit artikel:

Slotavond Verenigingscompetitie District Noord 2019

De 21e editie van de Verenigingscompetitie District Noord is woensdagavond 4 september traditiegetrouw afgesloten bij WaterSportvereniging Heeg. Op het Heegermeer zeilden de Friese en Groninger verenigingen en één vereniging uit Overijssel om de Kampioenswimpel per divisie. Verdeeld over vier divisies verschenen in totaal zestig polyvalken aan de start.

De Verenigingscompetitie District Noord laat verenigingsleden kennis maken met de wedstrijdzeilsport.
In 1998 ging de Verenigingscompetitie van start met vijf verenigingen en zeilscholen. Een groot succes: in het tweede jaar meldden zich in Friesland twaalf verenigingen met zeilscholen, jeugdherbergen en/of watersportbedrijven. In Groningen is de competitie in 1999 gestart met vier verenigingen. In Friesland wordt inmiddels in drie en in Groningen in één divisie gezeild, door in totaal bijna 20 verenigingen.
Het is steeds weer verbazend hoe veel zeilvaardigheid men opsteekt tijdens zo’n avondje wedstrijdzeilen. Dat heeft ook zijn uitstraling naar de deelnemende verhuurbedrijven en zeilscholen, die elk jaar weer hun schepen ter beschikking stellen. De zeilscholen leveren de boten en de verenigingen zorgen voor de benodigde materialen zoals boeien en een startschip. Voor elke vereniging komen drie teams uit.

Na de wedstrijden werden in het ’t Sylhus de felbegeerde prijzen uitgereikt.

Winnaar Divisie 1: WaterSportvereniging Heeg
Winnaar Divisie 2: Harlinger WSV
Winnaar Divisie 3: WSV De Zevenwolden
Winnaar Divisie 4: GSZ Mayday

Uitslagen vind je op www.watersportverbond.nl/verenigingscompetitie

Foto: WaterSportvereniging Heeg

naar boven