KV Viking Venlo overtuigend Nederlands kampioen Kanopolo

In het weekend van 18 en 19 september jl. werd op de velden van kanovereniging Windhappers in Den Haag het afsluitende speelweekend van het NK Kanopolo 2021 georganiseerd. De heren van KV Viking Venlo won op overtuigende wijze de landstitel.

28 september 2021

De Venloenaren verloren in het eerste speelweekend in juli geen wedstrijd en gingen dan ook met een voorsprong van drie punten op de nummer twee, Groningen, het weekend in. Op zaterdag leek de titelstrijd spannend te worden door een verrassende nederlaag van Venlo tegen Michiel de Ruyter (5-2). Maar op zondag wist Venlo met klinkende overwinningen op concurrenten Odysseus (4-1) en Groningen (4-2) de titel te grijpen. Na de landstitel in 2018 is het de tweede keer in historie dat Viking Venlo kampioen wordt.

Michiel de Ruyter begon als nummer 3 aan het laatste speelweekend en kende een opvallend slechte start met een 9-3 nederlaag tegen Rijnland. Maar de ploeg uit Uithoorn herstelde zich sterk, won dus van Viking en hield concurrenten Groningen (2-1) en het Alkmaarse Odysseus (5-5) achter zich. Odysseus greep naast het podium door met 4-3 van Groningen te verliezen. Groningen dus de bronzen plak.

Eerste Klasse ook succes voor Viking Venlo
In de Eerste klasse eveneens succes voor Viking; het B-team van Venlo won de titel en dwong daarmee promotie naar de Hoofdklasse af. Ook succes voor het B-team van het Alkmaarse Odysseus dat als tweede eindigde en de promotie/degradatie wedstrijd van Groningen B won. In de Tweede klasse werd Deventer B overtuigend kampioen en in de Derde klasse won Waterwolf uit Hoofddorp de titel.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op https://cpt.kayakers.nl/View/NK2021sen

KV Viking Venlo, door: Susan Brinker
KV Viking Venlo, door: Susan Brinker

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond