Rating SW-klasse

De SW-klasse is een niet officiële klasse en mag alleen gebruikt worden op verenigingsniveau. Daarom is het wel een heel simpel systeem voor verenigingswedstrijden. De wedstrijden vinden dan ook plaats op verantwoordelijkheid van de lokale wedstrijdcommissie of vereniging. Hier zijn geen veiligheidseisen aan verbonden zoals bij het ORC wel het geval is. Voor zeilers is het helemaal eenvoudig, zij hoeven alleen hun type boot door te geven aan de wedstrijdleiding.

Het SW-systeem is een eenvoudig systeem, bedoeld voor onderlinge wedstrijden op verenigingsniveau. Deze wedstrijden vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de lokale wedstrijdcommissie of -vereniging. Aan het SW-systeem zijn geen veiligheidseisen verbonden zoals voor de ORC Club en IMS wedstrijden. Wij adviseren daarom de SW-wedstrijden niet open te stellen voor niet-leden. Als verenigingen dit wel doen, is dit geheel voor eigen verantwoording.

Vragen & info
Meer informatie over SW is te vinden op de website www.sailsupport.nl. De SW CD kan besteld worden door hier het aanvraagformulier in te vullen. De kosten hiervoor zijn € 82,00. Op deze wijze draagt iedereen een beetje bij aan de kosten die nodig zijn om het SW systeem te onderhouden. De factuur volgt via het Watersportverbond.

 

naar boven