Online reglementscursus

Als je aan zeilwedstrijden deelneemt, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de regels. Daarom heeft Henk Plaatje een online interactieve reglementscursus gemaakt.

Op www.watersporttest.nl worden met behulp van animaties en bewegende beelden de belangrijkste regels en beperkingen behandeld. Eigenaren van een wedstrijdlicentiehouders en race officials kunnen gratis gebruik maken van deze cursus. De serie is zo opgezet dat het voor zowel de beginnende als de gevorderde wedstrijdzeiler informatief, leerzaam en bovenal leuk is om te volgen.

De testen zijn tevens goed te gebruiken door trainers en instructeurs, al dan niet in groepsverband, bij het opleiden en trainen van beginnende en gevorderde wedstrijdzeilers. Op de website vind je ook een aantal testen met betrekking tot klassen, schiemannen en tuigage. In samenwerking met Watersport-tv zijn daarnaast een vijftal instructievideo’s gemaakt over de Regels voor Wedstrijdzeilen.

Het Watersportverbond stelt deze cursus overigens gratis ter beschikking aan wedstrijdlicentiehouders en race officials. Wil je gebruik maken van deze cursus, maak dan een account aan op www.watersporttest.nl met de volgende gegevens:

Gebruikersnaam: je relatienummer bij het Watersportverbond aangevuld met nullen (in totaal bestaat je gebruikersnaam uit 10 cijfers)
Wachtwoord: changeme (dit wachtwoord moet je wijzigen wanneer je voor de eerste keer inlogt)

 

naar boven