Nationale Training Teams

Zeil(st) en Windsurf(st)er met een Belofte status trainen binnen de Nationale Training Teams onder leiding van de klasse organisaties van het Watersportverbond Talentplan.

De klassenorganisaties die binnen het Talentplan vallen zijn:

Deze zeil(st)ers en surf(st)ers behouden altijd hun banden met de Regionale Training Centra (RTC) en verenigingen, waar ze vooral ook doordeweeks kunnen blijven trainen. Hierdoor kunnen ze hun studie/ school goed blijven combineren met hun sport en in de weekenden/ vakanties met de beste zeil(st)ers / surf(st)ers van het land samen trainen. Onder begeleiding van de klasse coaches van het Nationale Training Team wordt er centraal een trainingsprogramma afgewerkt en worden er nationale- en internationale wedstrijden bezocht. 

Nationale Training teams
In de volgende klassen worden Nationale Training Teams geformeerd. Toelating tot deze teams gebeurt via selectiewedstrijden. Meer informatie over deze selectiewedstrijden en de bijbehorende programma's vind u via de website van de klassenorganisaties.

Leeftijd Beloftenteam Leden/ Teams
10-12 Optimist Jeugdploeg 8 zeil(st)ers
10-15 Optimist Kernploeg 16 zeil(st)ers
10-15 BIC Techno (U15) 6 surf(st)ers
15-17 BIC Techno (U17) 6 surf(st)ers
14-17 Laser 4.7  10 zeil(st)ers
16-18 Laser Radial  10 zeil(st)ers
17-18 Laser Standaard  8 zeil(st)ers
14-18 29er 5 teams
14-18 Nacra 15 5 teams

Nationale trainingen
Een aantal keer per jaar komen alle Nationale Training Teams samen in Medemblik of Scheveningen tijdens de centraal georganiseerde Nationale Beloftentrainingen onder leiding van de Talentcoaches binnen de Topzeilacademie. De Nationale trainingen worden gekenmerkt door bijeenkomsten via centrale thema's, informatie bijeenkomsten, kennisuitwisseling, kaderbegeleiding, coachplatforms (NCP), inbreng van specialisten, talentscouting en kennismaking met vervolgklassen.

Faciliteiten NTT
Tegen €200 lidmaatschap per jaar ontvangt een Belofte minimaal 60 dagen begeleiding via de Nationale Training Teams aangesloten bij het Talentplan. 
Verder:

  • Aanstelling professionele Beloftencoach
  • Nationale Beloften trainingen
  • Toekenning talentstatus (NOC*NSF)
  • Faciliteiten regionale tosportorganisaties (RTO) via NOC*NSF
  • Gratis gebruik Sailing Center Medemblik en NTC Zeilen Den Haag
  • Toegang Topzeilacademie (vanaf NT-status)
  • Expertise opgebouwd binnen Talentplan en Topzeilacademie
  • Aanbieden fysieke leerlijn NOC*NSF via gestructureerde fysieke programma's
  • Wekelijks inloopuur fysieke training op het NTC Scheveningen
naar boven