Nationale Training Teams

Zeil(st) en Windsurf(st)er met een Belofte status trainen binnen de Nationale Training Teams onder leiding van de klasse organisaties van het Watersportverbond Talentplan.

De klassenorganisaties die binnen het Talentplan vallen zijn:

Deze zeil(st)ers en surf(st)ers behouden altijd hun banden met de Regionale Training Centra (RTC) en verenigingen, waar ze vooral ook doordeweeks kunnen blijven trainen. Hierdoor kunnen ze hun studie/ school goed blijven combineren met hun sport en in de weekenden/ vakanties met de beste zeil(st)ers / surf(st)ers van het land samen trainen. Onder begeleiding van de klasse coaches van het Nationale Training Team wordt er centraal een trainingsprogramma afgewerkt en worden er nationale- en internationale wedstrijden bezocht. 

Nationale Training teams
In de volgende klassen worden Nationale Training Teams geformeerd. Toelating tot deze teams gebeurt via selectiewedstrijden. Meer informatie over deze selectiewedstrijden en de bijbehorende programma's vind u via de website van de klassenorganisaties.

Leeftijd Beloftenteam Leden/ Teams
10-12 Optimist Jeugdploeg 8 zeil(st)ers
10-15 Optimist Kernploeg 16 zeil(st)ers
10-15 BIC Techno (U15) 6 surf(st)ers
15-17 BIC Techno (U17) 6 surf(st)ers
14-17 Laser 4.7  10 zeil(st)ers
16-18 Laser Radial  10 zeil(st)ers
17-18 Laser Standaard  8 zeil(st)ers
14-18 29er 5 teams
14-18 Nacra 15 5 teams

Nationale trainingen
Een aantal keer per jaar komen alle Nationale Training Teams samen in Medemblik of Scheveningen tijdens de centraal georganiseerde Nationale Beloftentrainingen onder leiding van de Talentcoaches binnen de Topzeilacademie. De Nationale trainingen worden gekenmerkt door bijeenkomsten via centrale thema's, informatie bijeenkomsten, kennisuitwisseling, kaderbegeleiding, coachplatforms (NCP), inbreng van specialisten, talentscouting en kennismaking met vervolgklassen.

Faciliteiten NTT
Beloften / sporters uit de Nationale Training Teams (NTT) kunnen gebruik maken van onderstaande faciliteiten en expertise. Hiervoor geldt een jaarlijkse bijdrage van 210 euro, welke in 3 termijnen wordt gefactureerd, gekoppeld aan selecties en status.
 
  • Coördinatie Nationale Beloften trainingen 
  • Opleiding en begeleiding Beloftencoach
  • Toekenning talentstatus (NOC*NSF) en toegang tot leerlijnen  NOC*NSF (fysiek, voeding, prestatiegedrag)   
  • Toegang tot expertise opgebouwd binnen Talentplan en Topzeilacademie (o.a. middels NTT-dagen)
  • Gebruik Sailing Center Medemblik, of Topzeilacademie (vanaf NT-status)
  • Stalling boot (op trolley) op landtong Medemblik.
naar boven