Regionale Trainings Centra

Binnen de zogenaamde Regionale Trainings Centra (RTC's) traint talent dichtbij huis. Een RTC is een logisch vervolg op de opleidingen binnen de eigen vereniging. Een extra uitdaging onder begeleiding van professionele trainers maar toch nog binnen acceptabele reisafstand.

Het algemene advies in het zeilen, windsurfen en de topsport is om zo min mogelijk tijd kwijt te zijn aan reizen. Studeer en woon in de buurt van de trainingslocatie, vermijd veel tijd in de auto of openbaar vervoer en spendeer deze tijd aan studie/school, rust en trainen. Door de weeks trainen op een RTC is dan de oplossing om op hoog niveau door te gaan met de opleiding richting het Nationale Trainingscentrum te Den Haag. Alleen voor de absolute toppers uit de regio is het dan noodzakelijk om met regelmaat met het Nationaal Training Team (NTT) centraal in het land te trainen. Voor de rest is het RTC de ideale basis om verder te werken aan een opleiding richting de Topzeilacademie op het NTC Zeilen te Den Haag.

Het Watersportverbond heeft in samenwerking met sterke regionale initiatieven de volgende professioneel georganiseerde RTC's geaccrediteerd:

  • RTC Zeilen Noord (KWS te Sneek)
  • RTC Medemblik
  • RTC Windsurfen Flevoland (WSV Almere Centraal)
  • RTC Zeilen Flevoland

RTC's in ontwikkeling

  • RTC i.o. zeilen Rotterdam (WPST)
  • RTC i.o. zeilen Braassemermeer (WV Braassemermeer)

Criteria voor begeleiding
Hieronder staan de criteria die nodig zijn om Beloften in de regio professioneel te kunnen begeleiden:

naar boven