Platform wedstrijdzeilen

 

Platform wedstrijdzeilen

Wedstrijdzeilers, motorboot-, en kanovaarders en boardsporters een platform geven binnen het Watersportverbond en invloed laten geven op het te voeren beleid en inzet van middelen. Dat was de boodschap van het bestuur van het Watersportverbond tijdens de najaarsvergadering in november 2017. Tijdens de ledenvergadering dit voorjaar is deze richting verder toegelicht.

Eerder dit jaar kwamen geïnteresseerde wedstrijdzeilers en officials twee maal bijeen met met Peter Burggraaff (portefeuillehouder Wedstrijdsport in het bestuur), Arend van Bergeijk (manager Wedstrijdsport) en Hylke Steensma (coördinator Wedstrijdsport) om plannen te maken, werkgroep op te starten en taken te verdelen. Het platform zal jaarlijks meerdere bijeenkomsten organiseren met verschillende belanghebbenden zoals wedstrijdzeilers, officials, wedstrijdorganiserende verenigingen en klassenorganisaties. Daarnaast zullen er digitale middelen ingezet worden voor de nodige onderhoud met onze brede achterban.

Het platform vertegenwoordigt alle Nederlandse wedstrijdzeilers (licentiehouders) en race officials met een nationale erkenning. Andere belanghebbenden in het Nederlandse wedstrijdzeilen, zoals zeilverenigingen en klassenorganisaties, worden nauw betrokken bij de creatie en uitvoer van de plannen van het platform.

Het Platform Wedstrijdzeilen bestaat uit:
Adriaan Schmal, Anna Bertling, Casparus Vlasblom, Cedric Willekens, Dirk Jan Zweers, Gerlof van der Werf, John Borsboom, Kees Wiersema, Maarten Berendschot, Nicolette van Gorp, Paul de Groot, Peter Verhoeven, Petra Verhaar en Pieter Kok.

Van het kantoor van het Watersportverbond zijn betrokken:
Arend van Bergeijk (Manager Wedstrijdsport), Hylke Steensma (Coördinator Wedstrijdsport) en Peter Burggraaff (Bestuurslid met de portefeuille Wedstrijdsport).

Heeft u vragen of suggesties voor het Platform Wedstrijdzeilen? Neem dan contact op via wedstrijden@watersportverbond.nl.

naar boven