Peildatum contributie

4 mei 2023

Peildatum contributie 

Verenigingen betalen afdracht aan het Watersportverbond. De grondslag voor het bepalen van de afdracht is het aantal leden van de vereniging. De peildatum voor het berekenen van de afdracht van de vereniging is 1 juli. 

In januari 2023 heb je als vereniging een voorschotnota ontvangen. Deze voorschotnota bedraagt 90% van het in 2022 betaalde contributiebedrag. De afrekennota wordt na de peildatum van 1 juli opgemaakt en verstuurd. In het Huishoudelijk reglement (artikel 2) van het Watersportverbond wordt aangegeven hoe de afdracht wordt bepaald. 

Voor een correcte afrekennota is het van belang dat de ledengegevens van jouw vereniging op de peildatum up to date zijn. Wij willen je dan ook vragen om de ledengegevens uiterlijk voor 1 juli bij te werken in mijn.watersportverbond.

Naast de ledengegevens willen we je vragen om ook de algemene gegevens, zoals oprichtingsdatum, contactgegevens en post- en factuuradres van je vereniging in mijn.watersportverbond te controleren en waar nodig aan te passen.

Gegevens (nieuwe) bestuursleden

Wij houden graag alle bestuursleden van onze verenigingen op de hoogte van relevante informatie die hulp kan bieden bij het besturen van de vereniging. Zo informeren wij besturen elke vier weken middels een digitale nieuwsbrief over wet- en regelgeving, ontwikkelingen bij het Watersportverbond en stellen wij notities beschikbaar over diverse thema’s. 

Om nieuwe verenigingsbestuurders te ondersteunen bij de bestuursfunctie worden zij uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst met het Watersportverbond. Tijdens deze kennismaking krijgen de bestuurders informatie over de doelstelling en de organisatie van het Watersportverbond. Daarom zijn ook de gegevens van jouw (nieuwe) bestuursleden van belang. Ook deze gegevens kun je inzien en bewerken in mijn.watersportverbond

Relevante informatie voor je leden via de nieuwsbrief

De leden van onze aangesloten verenigingen informeren we met relevant nieuws uit de regio, over verenigingen, opleidingen, wedstrijdsport, toertochten en nog veel meer. Eenmaal per maand wordt een digitale nieuwsupdate verstuurd naar alle leden van verenigingen, waarvan het e-mailadres bij ons bekend is. Wil jij dat jouw leden ook alle informatie krijgen, voeg dan het e-mailadres toe aan de ledengegevens.

Problemen bij het inloggen?

Problemen met mijn.watersportverbond, bijvoorbeeld met inloggen of verwerken van mutaties? Neem dan contact op via vereniging@watersportverbond.nl. We helpen je graag verder.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Verenigingen

De partners van het Watersportverbond