Feiten en Cijfers Wedstrijdseizoen 2024

15 februari 2024

Feiten en Cijfers Wedstrijdseizoen 2024

Het wedstrijd watersportseizoen staat er goed voor. Hierbij een overzicht van feiten en cijfers 

  • 2.300 mensen hebben een licentie voor 2024 aangeschaft
  • Er zijn 383 rating certificaten besteld.

Je wedstrijdlicentie of certificaat nog niet geregeld? Log eenvoudig in op Mijn.Watersportverbond en klik op het kopje Wedstrijdsport.

  • Er staan maar liefst 248 evenementen gepland waarvan 91 (Open) Nederlandse Kampioenschappen.
Staat jouw wedstrijd er nog niet bij?

Stuur een mail naar wedstrijdsport@watersportverbond.nl en laat het ons weten.

Al deze harde feiten wijzen op een betere stand van zaken m.b.t. de watersport t.o.v. 2023, en dat is goed nieuws. Gekoppeld aan de inzet vanuit de Taskforce Instroom Wedstrijdsport en het werk aan een betere structuur van de sport d.m.v. goed bezette en functionerende commissies, werken we toe naar een hernieuwde periode van groei en bloei.

Een aantal zaken verdienen wat specifieke aandacht van de sporters en hun verenigingen & klassenorganisaties: 

Voor ORC certificaathouders is het goed om nog even kennis te nemen van de mogelijkheid om kosteloos wijzigingen door te geven. Sinds dit jaar is er een eenduidige regel van toepassing:

Een ORC Wijziging is, na betaling van de aanvraag of verlenging van een abonnement, gratis tot uiterlijk 7 dagen na publicatie.

Wil je perfect op de hoogte zijn van de ORC ontwikkelingen voor 2024? Hier vind je al hetgeen besproken en besloten is. Alleen de belangrijkste wijzigingen zijn ook beschikbaar. De Internationale ORC wedstrijdkalender is beschikbaar via de ORC website.

Een herinnering voor IRC certificaathouders dat een 2024 certificaat enkel wordt afgegeven o.b.v. een correct ingevuld Revalidation formulier. Dit formulier vind je in de betalingsbevestiging van het IRC certificaat. Door een regelwijziging in het IRC dien je in ieder geval op te geven met hoeveel voorzeilen er gevaren zal worden.

Klik hier om op de hoogte te zijn van de andere IRC wijzigingen.

 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport zeilen, wind- en kitesurfen

De partners van het Watersportverbond