Nieuwe aansluitvorm wedstrijdorganisatie ter verbreding wedstrijdsport

15 februari 2024

Nieuwe aansluitvorm wedstrijdorganisatie ter verbreding wedstrijdsport

Het Watersportverbond biedt vanaf 2024 de mogelijkheid voor wedstrijdorganisaties zich aan te sluiten bij het Watersportverbond. Voorheen was het alleen mogelijk een wedstrijd te organiseren als, of in samenwerking met, een bij het Watersportverbond aangesloten vereniging. De nieuwe aansluitvorm, inclusief voorwaarden, staat omschreven in een voorlopig Reglement voor Wedstrijdorganisaties. Eind dit jaar volgt een evaluatie waarna het reglement al dan niet definitief wordt gemaakt.

Met deze nieuwe aansluitvorm streeft het Watersportverbond er naar een groep wedstrijdsporters te bedienen die met de oude regeling tussen wal en schip viel. Er was immers vaak wel een organisatie die een wedstrijd wilde organiseren, maar er was geen aangesloten vereniging die dit wilde doen of ondersteunen. De maatregel dient dus ter bevordering van de wedstrijdsport en verdere inclusiviteit van onder andere kite-, wind- en wingsurfers. Wedstrijdorganisaties die zich aansluiten kunnen rekenen op steun van het Watersportverbond in de vorm van opleidingen, vermelding in de wedstrijdkalender en samenwerking indien gewenst en mogelijk.

Met de nieuwe aansluitvorm voor wedstrijdorganisaties ontstaat er tevens een bredere samenwerking tussen het Watersportverbond en de wedstrijdsport. Communicatie en overleg over de ontwikkelingen in de wedstrijdsport krijgen op deze manier naar verwachting een nieuwe, bredere impuls.

De bijdrage voor de nieuwe aansluitvorm is vastgesteld op 250,- euro per wedstrijdorganisatie. Is er echter sprake van slechts één te organiseren evenement per jaar, dan kan dit bedrag worden kwijtgescholden. Dit is wederom met het doel om de wedstrijdsport in breedste zin te ontwikkelen en zoveel mogelijk partijen samen te brengen.

Het is van belang dat alle organisaties die betrokken zijn bij het organiseren van wedstrijden voor de watersporters elkaar en het Watersportverbond weten te bereiken. Alleen zo kunnen we zorgen voor een goed landelijk overleg om de sport zoveel mogelijk (enthousiaste en blije) deelnemers te bieden, waarmee we gezamenlijk werken aan een gezonde toekomst van onze diverse sporten op het water!

Feedback op deze ontwikkeling?

Laat het ons weten via wedstrijdsport@watersportverbond.nl. Het beoogde doel is betere samenwerking!

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport zeilen, wind- en kitesurfen

De partners van het Watersportverbond