Meetbrieven en licenties

Voordat je aan officiële wedstrijden mee mag doen, zijn er een aantal zaken die je geregeld moet hebben. Zo moeten deelnemers en boten geregistreerd zijn. Wat moet er allemaal gecontroleerd worden als je mee wilt doen aan wedstrijden?

Door jezelf en je boot te registreren val je onder de Regels voor Wedstrijdzeilen en de regels die het NOC*NSF en de ISAF aan de wedstrijdsport stelt. Zo moet je in het bezit zijn van een meetbrief en licenties.

Meetbrief
Als je meedoet aan een wedstrijd moet je een geldige meetbrief van je boot hebben voor de klasse waarin je vaart. Op een meetbrief staan bijvoorbeeld de afmetingen van je zeil en boot en een eventuele rating. Deze meetbrief laat ook zien dat je boot voldoet aan de klasse regels en voorschriften.

Het aanvragen van een eenheidsklasse certificaat kunt u doen door een e-mail te sturen aan wedstrijdsport@watersportverbond.nl onder vermelding van klasse en zeilnummer. 

Wedstrijdlicenties
Iedereen die een wedstrijd vaart moet op de hoogte zijn van de Regels voor Wedstrijdzeilen. Dit bewijs je met een wedstrijdlicentie welke je bij ons aan kunt vragen. Wel moet je hiervoor lid zijn van een vereniging die is aangesloten bij ons.

Bemanningslicentie
Net als de schipper, moet tegenwoordig ook alle bemanning de Regels voor Wedstrijdzeilen kennen. Daarom dienen alle bemanningsleden bij jou aan boord een bemanningslicentie te hebben. Wie al een wedstrijdlicentie heeft, hoeft niet ook nog een bemanningslicentie aan te vragen.

Het aanvragen van licenties doe je hier>>

Stappen voor het aanvragen zijn: Inloggen>Webshop> Licenties>klik op inloggen rechts bovenin het scherm>kies de juiste licentie.  

Let op; heeft u sinds juni 2018 niet meer ingelogd bij Mijnwatersportverbond.nl klik dan op Wachtwoord vergeten?.

naar boven